Ett julkort från DRIVE

Publicerad 19 december, 2018Information

Kära vänner och kollegor!

Med gasen i botten startade vi året 2018 och det är svårt att förstå att vi redan har varit igång med KI Innovations Life Science inkubator DRIVE i ett helt år. Vi hade förstås smygstartat redan innan, men med KI:s och Vinnovas Excellensmedel i ryggen så har vi haft en helt annan möjlighet att bygga upp något riktigt bra. I början av året antogs sex nya bolag till DRIVE. Fem av bolagen kom ur KI Innovations förinkubator START och ett bolag har sitt ursprung i forskning från Stockholms Universitet. Idag kan vi stoltsera med 14 Startup-bolag i verksamheten. När vi så här vid årets slut tittar i backspegeln kan man konstatera att det har varit en spännande och utvecklande resa som bolagen har gjort. Det mesta av utvecklingsarbetet sker givetvis i relativ tysthet i teamen, med affärsutvecklingscoacher, med kunder, patienter, samarbetspartners och förstås i labben. En del händelser och framsteg sker eller uppmärksammas i det publika. Företag som bland annat Gesynta Pharma och Attgeno har tagit in större finansieringsrundor. Lexplore och Heartrunner har fått mycket uppmärsamhet medialt genom sina framgångar att nå ut på nya marknader där båda bolagens produkter redan har gjort stor skillnad för människor. DRIVE-bolagen har även gjort bra ifrån sig i olika Startup-tävlingar. Sigrid Therapeutics vann pitch-tävlingen på NLS-days samt Start Jerusalem JLM. MediTuner tog hem titeln ”Bästa Företag” i Business Challenge 2018, vann finalen  i DI’s Health Tech Pitch Day samt första pris i Framtidens Entreprenör 2018. MindMend och Developeration var två av sex bolag som utsågs att medverka i SEB Innovations Forum. Då nämner vi inte ens de tävlingar där bolagen ”bara” tog sig till olika finaler. Två bolag har även fått möjlighet att komma med i det Nordiska Mentorskapsnätverket NOME där de får arbeta med utvalda Nordiska toppmentorer under 18 månader.

Vi har fått stifta bekantskap med några nya aktiviteter i DRIVE. Våra frukostar och afterworks ”I Köket med DRIVE” bjöd på samtal med spännande och inspirerande gäster. Vi fick samtala om alltifrån vad Investerare vill se hos en Startup, företagsvärdering till prissättningsmodeller och ”market access”. I samarbete med Uppsala Innovation Center genomförde vi affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Build@KI och under DRIVE Investor DAY mötte elva företag fler än 25 investerare och presenterade sina affärs-case.

Om vi sneglar framåt så kan vi avslöja att även nästa år ser ut att ha mycket i sin linda. Vi vet redan att fyra nya spännande bolag är på väg in i Inkubatorn. Vi kommer att lansera DRIVE Health DAY, en dag fokuserad på att lära sig hur man rustar sin StartUp att nå marknaden.

Vi vill hälsa alla er, KI-forskare, entreprenörer och samarbetspartners som är med på vår resa från forskning och idé mot bättre hälsa och välmående för alla EN RIKTIGT GOD JUL och vi ser fram emot ett innovativt nytt år tillsammans.

KI Innovations -DRIVE Life Science Incubator