Vill du lära dig mer?

Vi tipsar om intressanta föreläsningar, aktiviteter, utlysningar och workshops som ordnas av oss eller som vi rekommenderar.

24 Okt


11.30-12.30     Build Skills to Impact – #4 How to protect your idea 

Biomedicum B0317

Välkommen till den fjärde modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Protect your idea. I denna modul tittar vi på möjligheterna och behoven av att patentera uppfinningen. Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

6 Nov


9.30-12.00 Workshop: Hantera dina kunskapstillgångar i sociala innovationsprojekt

Scheelesalen, Tomtebodavägen 6, Solna

Inom ett medicinskt universitet kan social innovation definieras som lösningar som på ett nytt och mer effektivt sätt adresserar komplexa sociala utmaningar inom området hälsa. Innovationerna ger en mer tillgänglig, inkluderande och kostnadseffektiv hälsa och vård som stärker målgrupperna och ofta resulterar i nya sociala relationer och organisationsförändringar.

Ofta handlar det om nya processer, tjänster och metoder.

I denna interaktiva workshop får du lära dig mer om hur du kan skapa samhällsnytta utifrån din forskning och samtidigt skydda viktiga kunskapstillgångar.

Registrera dig här

 

11-13 Nov


Heldag      BioEurope

Hamburgmässan, Hamburg

BioEurope är ett europeiskt partnering event inom LifeScience. BioEurope kör för 25 året i rad och riktar sig till intressenter inom Life Science industrin.

KI Innovations kommer att vara på plats och representar bolag och projekt från vår portfölj som inte själva har möjlighet att närvara.

 

7 Nov


11.30-12.30     Build Skills to Impact – #5 How to finance your project pt 1- early stages

 Biomedicum 4

Välkommen till den femte modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Finance your idea/invention. Vi berättar om vilka olika möjligheter som finns tillgängliga för att finansiera en ide eller innovation i ett tidigt skede av processen . Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

14 Nov


16.15-17.15    Inspiration from Innovation – Antler

 Biomedicum 2

Inspirationsseminarium med Antler. Ta chansen att träffa Antler, en start-up generator och investerare. Genom sitt 6 månadersprogram kan de hjälper entreprenörer att hitta medgrundare, validera företagsidéer samt tillgång till ett brett nätverk. Under detta seminarie kommer ni får träffa MarieLouise Sunde, en kirurg som är medgrundare till  Equalitycheck.it som jobbar för katalysera jämställdhet i företag.

Läs mer och registrera dig här

 

28 Nov


11.30-12.30   Build Skills to Impact – #6 How to finance your project pt 2- later stages

 Biomedicum 2

Välkommen till sjätte och sista modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Finace your company. Du får kunskap om vilka möjliga finansieringsmöjligheter som finns tillgänliga för dig som har kommit lite längre och redan har startat ett bolag. Det finns. Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här

12 Dec


16.15-17.15  Inspiration from Innovation -Creating and Performing your perfect pitch

 Biomedicum 2

Ta chansen att ta dina första steg i att utveckla och framföra en grym pitch! Du behöver inte en egen idé för att medverka, men har du en idé är det ett perfekt tillfälle att slipa på framförandet.

Detta eventet ordnas tillsammans med  PhD Careers Beyond Academia Club, Karolinska Institutet.

Läs mer och registrera dig här