Vill du lära dig mer?

Vi tipsar om intressanta föreläsningar, aktiviteter, utlysningar och workshops som ordnas av oss eller som vi rekommenderar.

10-12 Sept


Heldag      NLS Days 2019

 Malmömässan

Nordic Life Science Days är Nordens största partnerkonferens för Life Science industrin. Sedan starten 2013 har evenemanget skapat en unik plats för människor med inriktning på Life Science att träffas och och göra affärer.

KI Innovations kommer att närvara och representera projekt och bolag från vår portfölj som inte själva har möjlighet att delta.

 

12 Sept


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul I

 Biomedicum B0317

Första modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, From researcher to innovator – what should I think about?. Denna modul behandlar grunderna till kommersialisering. Mer information hittar du via länken i rubriken.Registrera dig här 

 

14 Sept 


Heldag      Innovativa Startups

Ansökan

Vill du ha hjälp med  VINNOVAS ansökan till Innovativa Startups så kan du anmäla dig via länken i rubriken.

 

14 Sept 


Heldag       Hackathon 2019

SSE Business Lab

Det finns ett stort intresse för innovation och entreprenörskap bland studenter i Sverige och inte minst i Stockholmsregionen. Hackathon som organiseras tillsammans med SSE Business Lab är ett perfekt tillfälle att för unga ivriga studenter och forskare att träffa andra aspirerande entreprenörer och uppfinnare och brainstorma sin idé eller gå med i ett team och jobba någon annans idé.

Hackathon 2019 är en nio timmar lång workshop där man stöter och blöter och coachas kring en idé som man har identifiera och vill jobba vidare med.

 

19 Sept      


9.00- 12.00     Frukostseminarium

SSCI

Stockholms Science City välkomnar till ett halvdagsseminarium om standarder och standardisering ur ett internationellt perspektiv som fokuserar på medicinteknik, laboratoriemedicin, bioteknologi, hälsoinformatik, innovationsledning och biologisk säkerhet.

 

23 – 24 Sept      


Heldag    Mayo- KI Annual Scientific Research Meeting

Karolinska Institutet

Den årliga konferensen är en del av den strategiska samarbetsplattformen mellan Mayo Clinic och Karolinska Institutet om utbildning, administration, forskning och innovation. Följ med oss ​​för att lära av framgångsrika utbyten och samarbete mellan våra institutioner. KI Innovations deltar den 24 september klockan 13- 16.30 i ett symposium som behandlar digitala innovationer inom hälsa. Välkomna att lyssna.

 

25 Sept


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul II

 Biomedicum

Välkommen till andra modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Define and describe your idea. I denna modul identifierar vi ideen styrkor och hur man på bästa sätt identifierar och beskriver dem för en bredare publik. Mer information hittar du på vår engelska sida via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

26 Sept      


 16.00 –    Health Tech Pitch Day

Epicenter, Mäster Samuelsgatan 36

Har du startat nästa stora succé?
Ta chansen att ansöka om att pitcha idag! Segraren belönas med annonsering i både Dagens Medicin och Dagens industri. Juryn består av några av landets tyngsta investerare och branchexperter som tillsammans med publiken avgör vem som tar hem vinsten.
Sista dagen att ansöka är 1 september

 

10 Okt 


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul III

 Biomedicum

Välkommen till tredje modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, market analysis and customer interaction. I denna modul analyserar vi marknaden och behovet av produkten eller idén hos målgruppen.

Mer information om eventet hittar du på vår engelska sida via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

24 Okt


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul IV

 Biomedicum

Välkommen till den fjärde modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Protect your idea. I denna modul tittar vi på möjligheterna och behoven av att patentera uppfinningen. Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

11-13 Nov


Heldag      BioEurope

Hamburgmässan, Hamburg

BioEurope är ett europeiskt partnering event inom LifeScience. BioEurope kör för 25 året i rad och riktar sig till intressenter inom Life Science industrin.

KI Innovations kommer att vara på plats och representar bolag och projekt från vår portfölj som inte själva har möjlighet att närvara.

 

17 Nov


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul V

 Biomedicum

Välkommen till den femte modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Finance your idea/invention. Vi berättar om vilka olika möjligheter som finns tillgängliga för att finansiera en ide eller innovation i ett tidigt skede av processen . Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här

 

28 Nov


11.30-12.30     Build Skills to Impact – modul VI

 Biomedicum

Välkommen till sjätte och sista modulen i KI Innovations nya sexdelade seminarieserie Build skills to Impact, Finace your company. Du får kunskap om vilka möjliga finansieringsmöjligheter som finns tillgänliga för dig som har kommit lite längre och redan har startat ett bolag. Det finns. Mer information hittar du via länken i rubriken.

Registrera dig här