Mentor4Research på KI 2019 har startat!

Publicerad 19 februari, 2019Nyheter

Torsdagen den 7 februari startades formellt mentorprogrammet, Mentor4Research vid KI 2019. Programmet leds av KI Innovations och är sponsorerat av StratNeuro, ett av de strategiska forskningsprogrammen på KI.

Sju forskare från neurovetenskapsfältet och en forskare från diabetesfältet vid KI samlades i Biomedicum med sina respektive mentorer för det första gruppmötet i programmet. Alla forskare hade redan träffat sin mentor minst en gång före avsparken.

Tidigare M4R-deltagare (forskare och mentorer), delade med sig av värdefulla lärdomar från tidigare M4R program.

Forskarna fick kort presentera sina spännande projekt, berätta om sina förväntningar och ge en bakgrundspresentation om sina mentorer på 120 sek. Varje mentor berättade om varför de valt att vara med som mentorer, deras planer för sina adepter under programmet och allmänna tankar och råd baserat på deras erfarenheter från andra liknande program. Mentorerna har många års erfarenhet av ledande roller inom bland annat pharma, bioteknik, medtech och riskkapital och handplockas för att matcha varje forskares individuella situation och behov. M4R-programmet löper fram till november 2019, är gratis för forskarna och innehåller föreläsningar och workshops utöver mentorskap.

För ytterligare information