BIOTECH
SOCIAL INNOVATION
PHARMA
DIGITAL HEALTH
MEDTECH
DIAGNOSTICS
Loading...
START_Svenska2021-02-18T10:56:29+01:00

20 år av innovationer

Resan från ett forskningsgenombrott till en innovation som förbättrar människors liv kan se ut på många olika sätt. Vi har samlat ett urval av sådana resor från Karolinska Institutet, inom områdena Diagnostik, Medicinteknik, Bioteknik, Digital Hälsa, Sociala Innovationer och Läkemedel. Vi hoppas att var och en av dem ger dig en inspirerande ögonblicksbild av processen som tar idéer till innovation.

Här presenterar vi urval av berättelser från de senaste 20 åren av innovation. Det finns naturligtvis många utmärkta exempel att belysa, och många fler individer som har varit avgörande i processen att omvandla forskningsresultat till samhällsnytta. Vi har försökt att ge en uppfattning om mångfalden i det som görs här på Karolinska Institutet.

Något som upprätthåller den ledande position inom forskning och utveckling som vi ser idag.

Vi hoppas kunna inspirera till ökad förståelse för innovation.

Stjärnskott

Gesynta Pharma

22 januari, 2021|

Under 2020 reste Gesynta 190 miljoner kronor i en av årets största privata biotechinvesteringar i Norden. Nu är företaget ett steg närmare mot ett nytt läkemedel för systemisk skleros. I framtiden hägrar flera innovativa behandlingar av olika inflammationssjukdomar, bland annat hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

AsthmaTuner

21 december, 2020|

En trådlös lungfunktionsmätare och en app i telefonen underlättar livet för många med astma. Idén föddes på en klinik vid Astrid Lindgrens sjukhus och nu sprids den populära lösningen i hela landet.

CartaNA

21 december, 2020|

CartaNAs teknik har beskrivits som ett Google maps för att hitta var en viss gen finns uttryckt i kroppen. Tekniken kan få stor betydelse för snabbare utveckling av nya läkemedel.

Till toppen