BIOTECH

SOCIAL INNOVATION

PHARMA

DIGITAL HEALTH

MEDTECH

DIAGNOSTICS

RISING STARS (sv translation)2021-02-18T10:59:42+01:00

Stjärnskott

AnaCardio

24 januari, 2024|

Baserat på forskning vid Karolinska Institutet utvecklar AnaCardio ett helt nytt läkemedelskoncept mot kronisk hjärtsvikt. Redan från starten har företaget fått stöd av KI Innovations.

Stratipath

16 november, 2022|

Stratipath Breast är ett AI-baserat bildanalyssystem och beslutsstöd som ska minska antalet återfall i bröstcancer. Företaget fick tidigt stöd av Karolinska Innovations och nu tas produkten från pilot till bred lansering på sjukhus i hela landet.

CartaNA

21 december, 2020|

CartaNAs teknik har beskrivits som ett Google maps för att hitta var en viss gen finns uttryckt i kroppen. Tekniken kan få stor betydelse för snabbare utveckling av nya läkemedel.

Gesynta Pharma

22 januari, 2021|

Under 2020 reste Gesynta 190 miljoner kronor i en av årets största privata biotechinvesteringar i Norden. Nu är företaget ett steg närmare mot ett nytt läkemedel för systemisk skleros. I framtiden hägrar flera innovativa behandlingar av olika inflammationssjukdomar, bland annat hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

AsthmaTuner

21 december, 2020|

En trådlös lungfunktionsmätare och en app i telefonen underlättar livet för många med astma. Idén föddes på en klinik vid Astrid Lindgrens sjukhus och nu sprids den populära lösningen i hela landet.

Till toppen