BIOTECH
SOCIAL INNOVATION
PHARMA
DIGITAL HEALTH
MEDTECH
DIAGNOSTICS
Pharma2021-02-18T14:10:05+01:00

Berättelser om läkemedel

Oncopeptides

24 november, 2020|

Oncopeptides har en ny läkemedelskandidat mot blodcancerformen multipelt myelom under utveckling. KI Innovation spelade en viktig roll vid starten.

Cellaviva/Nextcell Pharma

24 november, 2020|

Biobanken Cellaviva erbjuder blivande föräldrar att spara stamceller från navelsträngsblod och navelsträngsvävnad vid förlossningen. Nu har erfarenheterna från stamcellshanteringen lett fram till utvecklingen av ett av Sveriges första cellterapiläkemedel.

Gesynta Pharma

22 januari, 2021|

Under 2020 reste Gesynta 190 miljoner kronor i en av årets största privata biotechinvesteringar i Norden. Nu är företaget ett steg närmare mot ett nytt läkemedel för systemisk skleros. I framtiden hägrar flera innovativa behandlingar av olika inflammationssjukdomar, bland annat hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Modus Therapeutics

24 november, 2020|

Mångårig forskning har lett Mats Wahlgren fram till ett möjligt första läkemedel mot de svåra manifestationerna av sicklecellanemi. En genetisk sjukdom som drabbar miljoner människor.

Curosurf

24 november, 2020|

Historien om Curosurf är en framgångssaga. I dagsläget har läkemedlet räddat livet på cirka en miljon barn världen över. Samtidigt är sagan långt ifrån över. Tore Curstedt återvänder varje dag till labbet, sina 73 år till trots. Där har han tagit fram en ny variant som kan nå mångdubbelt fler barn i framtiden.

BioArctic

25 november, 2020|

BioArctic närmar sig ett läkemedel som kraftigt bromsar utvecklingen av Alzheimers sjukdom.

Till toppen