Ett fantastiskt lyft för Karolinska Innovations AB som tilldelats maxbeloppet från innovationsmyndigheten Vinnovas nationella excellence-program.

KI Innovations Aktuellt, Okategoriserade

Efter gediget arbete och fokuserade insatser från hela teamet på Karolinska Innovations AB har företagsinkubatorn fått ett utskrivet förtroende från Vinnova, och tilldelats 4 miljoner fördelat över 2018 och 2019.

Inkubatorn stöttar uppstartsbolag inom life science i en inkubatorprocess som innefattar flera års affärscoachning, utbildningsprogram, kontaktförmedling mellan entreprenörer och experter, investerare, forskare med mera.

”KI Innovations är både stolta och glad över att få ta del av de medel som Vinnova satsar på innovation i form av Vinnovas nationella inkubatorprogram säger säger Ethel Luvall, ansvarig projektledare på Karolinska Innovations AB.

”Vi har arbetat hårt med att stärka verksamheten och med att bygga upp ett högkvalitativt innovationssystem inom life science och har nu fått en bekräftelse på att utvecklingsarbetet i inkubatorn DRIVE uppskattas även på nationell nivå. Vinnovastödet ger oss möjlighet att bli ännu bättre på det vi redan gör; att skapa värde för patienter och samhälle genom att identifiera lysande affärsidéer och omvandla dessa till affärsmöjligheter. Med Vinnovastödet kommer vi kunna accelerera utvecklingen av nya kunskapsintensiva life science projekt och bolag samt stärka inkubationsprocessen genom att med olika insatser stärka projektens och bolagens resa mot kommersialisering och förstärka inkubatorns team.”

 

Ethel Luvall, M Sc. Eng Biotechnology
Projektledare