Optolexia vinnare i EdTech Startup Award 2016

Företaget Optolexia, som är en del av KI Innovations inkubatorprogram, fick ännu ett stort erkännande då de tog emot priset EdTech Startup Award 2016 för arbetet med att screena skolor och kommuner i jakten på, och kartläggningen av, oupptäckt dyslexi.

Motiveringen löd: ”Optolexia – för att lyfta fram och lösa ett betydande samhällsproblem med spjutspetsteknik och en forskningsbaserad lösning som är enkel att använda, skalbar och kostnadseffektiv.”

Priset, en nätverksresa till Silicon Valley eller Boston för att träffa investerare och branschfolk, delades ut av EdTech Sweden vid deras arrangemang den 21 oktober. Priset sponsras av Vinnova.

Optolexia är ett resultat av ett VINNOVA-finansierat projekt och är skapat med stöd från KI Innovations. Företagets grundare är verksamma på Marianne Bernadotte Centrum vid Karolinska Institutet.

Optolexias screeningmetod bygger på forskning kring läs- och skrivsvårigheter med fokus på hur dyslexi yttrar sig i ögonrörelser.

Läs mer om Optolexia här och om KI Innovations inkubatorprogram här.