Årets deltagare i Mentor4Research

KI Innovations Aktuellt

Nu är det klart vilka forskare som kommer att delta som adepter i 2015 års upplaga av IVA’s (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien) mentorprogram Mentor4Research. Tio av de totalt 70 deltagarna kommer från KI. Adepterna har tilldelats en mentor som kommer att hjälpa dem att öka sin kunskap om kommersialisering av forskningsresultat. I slutet av mentorprogrammet belönas den adept som har gjort den längsta resan med ett pris på 100 000 SEK. Förra årets vinnare, Pernilla Videhult Pierre kommer från KI och hon och hennes team kommer att använda prispengarna till att delfinansiera en klinisk studie.

En av 2015 års deltagare är Pedro Réu, doktorand i Jonas Friséns lab på Institutionen för Cell och Molekylärbiologi.

Pedro– Programmet ger mig fantastiska möjligheter att öka min insikt om de kommersiella aspekterna av min forskning, säger Pedro Réu. Detta, tillsammans med det stöd som jag har fått ifrån KI Innovations, kommer att hjälpa mig att utveckla mitt projekt. I själva verket var det min coach på KI Innovations som rekommenderade mig att söka programmet.

– Pedro är en utmärkt kandidat till programmet och är tillsammans med de andra KI-deltagarna ett väldigt bra exempel på hur KI kan bidra till förbättrad hälsa i samhället, menar Patrik Blomquist som är kontaktperson för Mentor4Research på KI Innovations.

Även Anders Gezelius, nationell projektledare för Mentor4Research på IVA är nöjd med deltagarna från KI.

– Personligen tycker jag detta känns som ett riktigt bra KI startfält då deltagarna har internationell bakgrund och en bra spridning på sina projekt. Tack vare att vi fick in fler intresseanmälningar så har vi haft fler forskare att välja emellan och därmed har kvaliteten höjts. Jag ser fram emot ett spännande 2015, säger han.

Programmet startar upp i februari 2015 och avslutas i november 2015. Läs mer om Mentor4Research på IVA:s hemsida eller kontakta Patrik Blomquist på KI Innovations för mer information.