KI Innovations etablerar samarbete med StratCan

KI Innovations Aktuellt

I december i fjol undertecknade KI Innovations och StratCan (Strategiska forskningsprogrammet inom cancer vid Karolinska Institutet) ett samarbetsavtal och i och med detta samarbetar KI Innovations med tre av Karolinska Institutets sex strategiska forskningsområden. Sedan tidigare finns avtal med SRP Diabetes (Strategiska forskningsprogrammet inom diabetes) och StratNeuro (Strategiska forskningsprogrammet inom neurovetenskap). StratCan’s målsättning är att stärka cancerforskningen vid Karolinska Institutet genom att ge stöd till särskilt viktiga forskningsprojekt, lovande unga forskare och nödvändig infrastruktur.  Syftet med det nyinledda samarbetet är att gemensamt identifiera projekt med hög kommersialiseringspotential så att forskarnas resultat och idéer snabbare kan nå såväl patienter som övriga samhället.    
Läs mer om KIs strategiska forskningsprogram på http://ki.se/forskning/strategiska-forskningsprogram.

StratCan2014
 Från vänster: Rune Toftgård (föreståndare, StratCan), Lilian Wikström (VD, KI Innovations), Sandra Falck (koordinator, StratCan) och Klas Wiman (innovationskoordinator, StratCan).